Rijsenhout ligt aan de rand van het Groene Hart, luttele kilometers van Hoofddorp, Schiphol, Aalsmeer en Nieuw-Vennep. De Anna's Hoeve is dan ook uitstekend bereikbaar vanaf de A4, afslag Hoofddorp Zuid. Aan het einde van de afslag slaat u op de Bennebroekerweg links af richting Rijsenhout. Deze weg volgt u anderhalve kilometer waarna u links af de Aalsmeerderweg in slaat. De Anna's Hoeve vindt u dan na 200 meter aan de linkerzijde.

Ook met openbaar vervoer is Rijsenhout goed te bereiken: ieder uur rijdt er een bus tussen Hoofddorp en Rijsenhout. De reisduur is een kleine 10 minuten.

Navigatie systemen met verouderde kaarten kennen de afslag Hoofddorp-Zuid niet. Uw navigatie systeem zal u dan mogelijk over drempel-rijke binnendoorweggetjes kunnen leiden.

 

 

De Anna's Hoeve ligt aan de rand van het dorpje Rijsenhout - een dorpje aan de Westeinderplassen, aan de zuid-westrand van Schiphol. Tot 1950 heette het dorp nog Aalsmeerderbuurt Zuid. De naamsverandering kwam tot stand nadat Rijsenhout werd aangewezen als woongebied voor mensen die in Rijk woonden: dat dorp moest wijken voor de uitbreiding van Schiphol. 

Veel langer geleden lag op deze plek een eilandje in de voormalige Haarlemmermeer. Dit was een moerassig eilandje waar veel rijshout groeide en werd in die tijd dan ook al Rijschenhout genoemd. Na de droogmaling van de Haarlemmermeer begonnen mensen zich al snel te vestigen op het voormalige eilandje.